Palvelut

Tutustu Itäkeskuksen Apteekin monipuolisiin palveluihin

Klikkaa auki ja lue tarkemmin.

Palvelemme kaikissa resepti- ja itsehoitolääkkeisiin liittyvissä asioissa nopeasti ja ammattitaidolla useilla eri kielillä.

Saat meiltä Itiksen apteekista henkilökohtaisen neuvonnan oikeaan ja tarkoituksenmukaiseen lääkkeiden käyttöön. Meiltä löytyy osaamista palvella englannin ja ruotsin lisäksi esimerkiksi arabian, viron ja venäjän kielillä.

Kela-korvaukset saat suoraan apteekistamme esittämällä Kela-kortin tai henkilöllisyystodistuksen.

Saat Kelan korvaamista lääkkeistä sairasvakuutuslain mukaisen korvauksen, kun lääkkeiden kustannukset ylittävät 50 euroa vuodessa. Alkuomavastuu ei koske lapsia ja nuoria. Sitä sovelletaan sen vuoden alusta, jolloin täyttää 19 vuotta.

 

Korvaus-%   

Omavastuu

Peruskorvaus

40 %

60 %

Alempi erityiskorvaus

65 %

35 %

Ylempi erityiskorvaus

100 %

4,50 € / lääke

Vuosiomavastuun (626,94 € vuonna 2024) ylittävien korvattavien lääkkeiden omavastuu on 2,50 €.

Koneellinen annosjakelu parantaa lääkehoidon turvallisuutta, säästää lääkekuluissa sekä vähentää lääkehävikkiä.

Annosjakelussa asiakkaan säännöllisesti käyttämät tabletit ja kapselit jaetaan annoskohtaisesti kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Farmaseutti tarkistaa asiakkaan kokonaislääkityksen ennen jakelun aloittamista. Tarvittaessa apteekki on yhteydessä hoitavaan lääkäriin, joka tekee päätökset mahdollisista lääkitysmuutoksista.

Koneellisen annosjakelun hinta on 8,25 €/viikko. Lisätietoja annosjakelun kelakorvauksesta.: https://www.kela.fi/laakkeet_annosjakelupalkkio

Pharmac Oma–annospalvelusta löydät lisätietoa sivustolta: oma-annos.fi

Meiltä Itäkeskuksen Apteekista voit tilata korona-aikana kotiinkuljetuksen lääkkeille ja muille tuotteille. Kuljetamme toimitukset lähialueelle noin 10 km etäisyydelle apteekista. Kotiinkuljetuksen hinta on 15 €. Tilaathan kuljetuksen puhelimitse viimeistään 2 arkipäivää ennen toivottua toimitusaikaa. Asiakaspalvelun puhelinnumero on 010 320 1130.

Toimitamme kuljetuksia arkipäivisin noin klo 13-15. Päivittäinen kuljetusmäärä on rajallinen. Tuotteet maksetaan maksukortilla kuljettajallemme. Kotiinkuljetuksella ei ole mahdollista tilata huumausaineiksi luokiteltavia lääkkeitä, eikä muita keskushermostoon vaikuttavia lääkevalmisteita.

Teemme monipuolista yhteistyötä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Haluamme edistää tarkoituksenmukaista, tehokasta, taloudellista sekä turvallista lääkkeiden käyttöä.

 

EasyMedi tilausjärjestelmä

 

Tarjoamme hoitokodeille sekä kotihoidon yksiköille sähköisen EasyMedi-tilausjärjestelmän. Sen avulla lääkkeiden tilaaminen on helppoa ja nopeaa. Koulutamme henkilökunnan järjestelmän käyttöön.

                      Turvallisen lääkehoidon tuki

Tarjoamme kotihoidon ja palveluasumisen yksikölle järjestelmällisen toimintatavan ja työkalut tunnistaa ja hallita lääkehoidon riskejä. Palvelun avulla hoitoyksikkö voi kehittää omia lääkehoitoprosesseja turvallisemmiksi. Tuomme farmaseuttisen asiantuntijuuden osaksi hoitoyksikön moniammatillista tiimiä ja tukemaan hoitoyksikköä turvallisten toimintatapojen ja käytäntöjen kehittämisessä.

 

Palvelu sisältää neljä riskinhallintatyökalua

1.Turvallinen koneellinen annosjakelu

2.Lääkekaapin tarkastus ja turvallinen lääkelogistiikka

3.Turvallisen lääkehoidon toteutuminen

4.Turvallisen lääkehoidon edellytykset

Vastaanotamme kotitalouksien lääkejätteet maksutta hävitettäväksi asianmukaisella tavalla.

Apteekissamme on lääkejätepiste, johon voit tuoda lääkejätteesi:

  • Palauta lääkkeet apteekkiin mielellään alkuperäisissä lääkepakkauksissa. Henkilökohtaisia tietoja sisältävät ohjelaput on kuitenkin hyvä poistaa.
  • Palauta neulat ja ruiskut neulankestävässä astiassa tai pakattuna neulaosat suojattuna erilliseen palautuslaatikkoon.
  • Erottele lääkkeiden joukosta jodipitoiset lääkkeet (esim. Jodix ja Betadine) sekä elohopeaa sisältävät kuumemittarit ja anna ne apteekin henkilökunnalle.

Perusvoiteet ja ravintolisät voit lajitella sekajätteeseen.

Apteekki ei ota vastaan käytettyjä paristoja tai elektroniikkaa kuten verenpainemittareita tai digitaalisia kuumemittareita.

Lääkkeiden oikea hävitystapa ja lääkejätteen syntymisen ennaltaehkäiseminen on ympäristöteko, joka vaikuttaa vesistöjen, eläinten ja ihmisten hyvinvointiin.

Useilla lääkkeillä voi olla haitallisia yhteisvaikutuksia. Lääkehoidon turvallisuuden varmistamiseksi farmaseuttimme tarkistaa ostamiesi lääkkeiden yhteensopivuuden. Otamme huomioon myös meiltä aikaisemmin ostettujen lääkkeiden yhteensopivuuden. Kerrothan farmaseutille myös muista käytössäsi olevista resepti- ja itsehoitolääkkeistä. Tarvittaessa olemme yhteydessä hoitavaan lääkäriin. Farmaseuttinen henkilökuntamme opastaa sinua myös muissa lääkkeen käyttöön liittyvissä asioissa.

Meillä Itiksen apteekista on laaja ja kattava tuotevalikoima. Tarvittaessa selvittämme onko valikoimastamme puuttuvaa tuotetta mahdollista tilata kauttamme.

Tutustu kosmetiikkasarjoihimme: https://www.itakeskuksenapteekki.fi/kosmetiikka/

Voit pyytää sähköisen lääkemääräyksen uudistamista apteekistamme, kun sinulle määrätty resepti on tyhjä tai vanhentumassa. Lääkäri tekee päätöksen reseptin uusimisesta. Osa erikoissairaanhoidon yksiköistä ja yksityiset lääkäriasemat eivät ota vastaan sähköisiä uusimispyyntöjä apteekin kautta. Apteekin kautta tehtävän uusintapyynnön palvelumaksu on 2 € / resepti.

Toimimme sosiaali- ja terveydenhuollon toimikorttien rekisteröintipisteenä. Teemme varmennekorttitilauksia ja varakortteja ammattikorteille. Ammattikortti saapuu noin 1-2 viikon kuluttua tilauksesta kotiosoitteeseesi. Varakortin saat mukaasi heti. Voit varata ajan puhelimitse. Asiakaspalvelun puhelinnumero on 010 320 1130. Tarvitset mukaan voimassa olevan virallisen henkilöllisyystodistuksen (henkilökortti tai passi) Ammattikortin tilauksen hinta on 35 € ja varakortin 35 €.

Meiltä saat mm.

Apteekki-ulkoa-01